2014. október 10., péntek

Menyasszonyi csokrok évszakok szerint

Minden évszaknak megvan a maga gyönyörűsége. Szerencsések vagyunk, hogy olyan korszakot élünk, ahol a trendek tényleg arra biztatnak és inspirálnak minket, hogy éljük meg a pillanat varázsát. Akár legyen szó egy vibráló tavaszi napsütésről, vagy akár egy holdfényes sétáról a friss havas tájon. Ugyanezt tudom elmondani a csokorkötészetről is. Minden évszaknak megvan a maga virága (ezért hívjuk idényvirágnak), a természet pedig ontja magából a színeket és formákat, az érdekesebbnél érdekesebb ágakat, terméseket stb., amellyel különlegessé tehetjük menyasszonyi csokrunkat. Igen, kell hozzá fantázia és bátorság, hogy ne csak a megszokott alapanyagokból dolgozzunk. Viszont minden esetben egyedit alkothatunk.
Tavaszi csokrok
A tavasz a természet újraébredése. Legjellemzőbb színe a rózsaszín, barackba vagy halvány lilába hajló árnyalatok a friss lombozat zöldjével. Sok-sok, többségében évelő növény közül választhatunk. Tavaszi virág pl.: jácint, gyöngyvirág, tulipán, pünkösdi rózsa. De ne feledkezzünk meg a labdarózsáról, az orgonáról, a gyöngyikéről, fréziáról, ibolyáról, hangafélékről, boglárkákról se. Ezek fő vonalakban elhozzák nekünk a várva-várt megújulást, a hó búcsúztatását. Mivel legtöbbjük szabadföldi virág, így tartósságuk nem túl hosszú élettartamot igér. De ettől függetlenül a nagy napra ugyanúgy elkísérhetik a menyasszonyt. Természetesen ne feledkezzünk meg a melegházi vágott virágokról se, amelyek kiegészítői lehetnek a tavaszi csokroknak is. Így a rózsák, gerberák, szegfűk, lizikék orchidea, krizantém, kála stb. mind-mind rendelkezésünkre állnak.
 

Nyári csokrok
A nyár színei harsányak és életigenlők vagy akár vibrálóak is lehetnek. Színe a sárga, narancs és pirosas árnyalatok. Ez az évszak a leggazdagabb virágkínálatban. Hiszen a nyárelőben még kaphatóak a tavaszi gyönyörűségek, míg a végén már időjárástól függően megjelennek az őszi csodák is. Így tényleg bőséges a kínálat, ha nyári esküvőt tervezünk.
Ekkor kaphatóak a legnagyobb kínálatban a következő virágok: a rózsa, margaréta, szegfű, liliom, kardvirág, levendula, sásliliom, viola, nőszirom, gerbera, lizike, jázmin, szalmarózsa, dísznapraforgó, hortenzia stb. Ezekből egynemű vagy vegyes csokrot és kérhetünk. Tényleg csak a fantázia szab határt. Ha bogyós, naturisztikus csokorban gondolkodunk, főleg zöld termésekből választhatunk, de ne feledkezz meg a fehér vagy rózsaszín hóbogyóról se.Őszi csokrok
A nyárutóban az éretlen termések színt váltanak. Beérnek. Így míg a nyár folyamán csak zöld termések vannak segítségünkre, addig a nyárutóban egyre színesebb anyagból válogathatunk. Csodás kiegészítői ezek a csokroknak. Bátran lehet őket használni, hisz ettől lesz igazán hangulatos egy menyasszonyi csokor.
Nem is tudunk a színek közt válogatni, jönnek a  narancsok, vörösek, bordók, barnák, lilák, feketék. A tendenciát nézve az őszi menyasszonyok a legfantáziadúsabbak...de ne is csodálkozzunk ezen... hisz fantasztikus anyagból válogathatnak, kezdve a dáliákkal, krizantémokkal, őszirózsákkal, hamvaskával, hibiszkusszal, rozmaringgal, szarkalábbal, verbénákkal, hortenziákkal. Ki ne akarna ilyet?
Téli csokrok

A tél az elcsendesedés ideje. Ilyenkor minden elhalványul, átveszi a színek helyét a hó ezüstös ragyogása. Így míg az ezüstös növényanyag, termések a hó ragyogását idézik, addig az arany kiegészítők már a közelgő szent ünnepet jelzik nekünk. Így arany vagy ezüst... mindkettő egyaránt az évszakhoz passzol.
A téli időszakban nyílnak a rövidnappalos virágok mint pl. az orchideák is. Így tökéletes választás ez éppúgy mint bármely más pasztellárnyalatú melegházas virág: rózsák, kálák, lizikék stb.
Kérj a csokrodba pasztell árnyalatokat vagy hófehér virágot, téli terméseket, fenyőágakat, vagy örökzöldet. Jöhet akár a ciklámen vagy mikulásvirág is. A tél folyamán már kaphatóak a korai tavaszi virágok is, amelyekre számíthatsz. Boglárka vagy frézia például kiegészítve egy kis arany, ezüst ragyogással, kékes vagy szürkés alappal, hogy a finom színek érvényesüljenek. Így lesz meg a tökéletes összhang.
 
Inspirációs fotók: Pinterest.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...