2014. április 24., csütörtök

Stíluskalauz menyasszonyoknak - A klasszikus stílus

Szeretném előre leszögezni....sem szakértőnek tűnni...sem pedig stakulyát húzni a menyasszonyra nem szeretnék.
Annál inkább szeretnék segítséget nyújtani mindazoknak, akik összhangba kívánják hozni a karakterüket a megfelelő ruhaválasztással és csokorral.
Stílusokról, stíluskeveredésekről, elhomályosuló határvonalakról fogok írni nektek egy keveset.
 
Miről ismerheted fel a klasszikus stílust?
Ruhaválasztásban: konvencionálist, letisztult vonalvezetést jelent számomra. Valamiért Audrey Hepburn jut eszembe legelőször, nem véletlenül.
Elegancia, a nőiesség egyértelmű példája. Semmi habos-babos, csili-vili, mindenhol csipke gyöngyözve.
Érvényesüljön az anyag és a letisztult vonalvezetés, amely maximálisan kiemeli tartózkodó tiszta női lelkünket.

Ugyanezt tudom elmondani a hozzáillő csokorról is. Letisztult zárt forma, általában egynemű virágokból készült csokor. Semmi tarka-barka, színátmenet, vagy komplementer árnyalatok.
Ha vegyes csokrot választasz mégis, mert nem szeretnéd egyetlen virágfajta mellett letenni a voksot, válassz színben azonos virágfajtákat. Ezeket is zárt formába kötve. Persze a csokor formáját, méretét ettől még a menyasszony alkatához kell igazítani minden esetben.

Úgy érzed nem tiszta klasszikus karakter vagy?...szeretnél egy kicsit bohém is, nagyvilági is lenni....sebaj...egy-két aprósággal kiegészíthető a csokor. Pl. egy bross, gyöngy, toll, szalag, dísztű stb választás is egyedivé varázsolhatja a csokrodat. A határvonalak stílusok között mindig átmenetekkel járnak.
Ezeket az átmenetek pedig nem rontanak az összhatáson, amíg az alapok harmóniában vannak. Vagyis a menyasszony karaktere, a menyasszonyi ruha és a csokor.

És most hadd mutassak példák csokorra, ruhácskára, és menyasszonyokra...persze itt is van némi stíluskeveredés...de azt hiszem az alapok jól érezhetőek. Te melyiket választanád?







 


photo source by pinterest.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...